E ovo je golemo: Luka Modrić jedini je osvajač Zlatne lopte koji još uvijek igra nogomet na najvećoj razini

Odbio je megaugovor koji su i njemu nudili Saudijci te je ostao još jednu sezonu u Realu.

BILD.BA | 9. LIPNJA 2023. | 12:09

Od 2008. do danas Zlatnu loptu, najprestižniju individualnu nogometnu nagradu, osvojila su samo četiri nogometaša. Lionel Messi i Cristiano Ronaldo su se sve do 2018. izmjenjivali kao osvajači trofeja najboljeg nogometaša svijeta. Onda im je duopol razbio Luka Modrić. Messi je sljedeće dvije godine vratio Ballon d’Or u svoju vitrinu. Odande mu ju je prošle godine uzeo Karim Benzema.

I onda, u niti pola ove godine, čak tri od četiri igrača koji su obilježili nogomet u posljednjih 15 godina napustili su vrhunski nogomet i otišli iz Europe odraditi posljednje ugovore. Ronaldo (38) je u siječnju otišao iz Manchester Uniteda i potpisao za Saudijski Al-Nassr na dvije godine za pola milijarde eura.

Karim Benzema (35) je prije dva dana odbio Realovu ponudu za produljenjem ugovora kako bi potpisao za također saudijski Al-Ittihad, i to još raskošniji ugovor od nekadašnjeg suigrača. Egzodus najboljih svjetskih nogometaša iz Europe nastavio je Lionel Messi (35). Umjesto očekivanog povratka u Barcelonu iz PSG-a, šokirao je odabirom ponude Inter Miamija.


Tako da Luka Modrić (38) ostaje jedini aktivni osvajač Zlatne lopte koji je umjesto stotina milijuna eura odabrao vrhunski, europski nogomet. Odbio je megaugovor koji su i njemu nudili Saudijci te je ostao još jednu sezonu u Realu, javio je Index.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.