Dužnosnici mladeži HDZBiH iz ZDK-a podnijeli ostavke na funkcije i članstvo u stranci

Javnost su obavijestili zajedničkim priopćenjem

BILD.BA | 26. RUJNA 2023. | 09:10

Ukupno 14 članova Kantonalnog odbora HDZ-a BiH, među kojima su i predsjednici Općinskih odbora Mladeži Zavidovića, Vareša i Maglaja, podnijelo je neopozive ostavke, o čemu su javnost obavijestili u zajedničkom priopćenju.

“Ovim putem vas želimo obavijestiti da kao istaknuti članovi HDZBiH dajemo neopozive ostavke na stranačke dužnosti i članstvo unutar HDZBiH. Ostavku na dužnosti i članstvo podnose:

‐ Robert Bošnjak, član Središnjeg odbora HDZBiH, dopredsjednik Mladeži HDZBiH, član Županijskog odbora HDZBiH ZDŽ, član Općinskog odbora HDZBiH Žepče, član predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZBiH ZDŽ (Žepče),


‐ Ante Kelavić, međunarodni tajnik Mladeži HDZBiH, predsjednik Mladeži Općinskog odbora HDZBiH Maglaj, član predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZBiH ZDŽ (Maglaj),

‐ Ivan Lovrić, član Predsjedništva Mladeži HDZBiH i član predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZBiH ZDŽ (Žepče),

‐ Antonio Šimunović, predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZBiH i član Županijskog odbora HDZBiH ZDŽ (Žepče)”, naveli su u saopćenju.

Objašnjavaju kako su razlozi takve odluke mnogobrojni i da se oni gomilaju godinama, prenosi federalna.

Prava istina

“Prava istina je da je stanje u stranci na našim prostorima nezapamćeno loše. Ono što nas je između ostalog definitivno najviše ponukalo na ovakav radikalan potez su posljednji unutarstranački izbori HDZBiH koje smatramo apsolutno neregularnim, štoviše, izrežirani su i ne oslikavaju stvarnu podršku članova na terenu. Jedan od primjera je Općinski odbor HDZBiH Maglaj, gdje izbori uopće nisu održani”, istaknuli su.

Posebno su naglasili “nerazumijevanje, nepoštivanje, a u konačnici i isključivost od strane vječitog načelnika Općine Žepče i člana predsjedništva HDZBiH Mate Zovke, ali i bivšeg predsjednika Općinskog odbora HDZBiH Žepče Josipa Martića, koji traju već godinama”.

Navode kako je “manipulativno ponašanje navedenog dvojca udruženo s namještaljkama i ucjenama” sistemski u nekoliko godina onemogućavalo saradnju Općinskog odbora Mladeži HDZBiH Žepče s Kantonalnim odborom Mladeži HDZBiH ZDK-a, te da ih se na taj način pokušava, kako su naveli, u potpunosti politički eliminirati.

“Bitno je istaknuti da mi gore potpisani, iako smo svi visokoobrazovani, politički ostvareni i prepoznati na državnoj razini, a i šire, nemamo priliku sudjelovati u lokalnoj politici, tj. onemogućeni smo odlukama pojedinaca. Ističemo kako se za ovu niti malo laganu odluku nismo odlučili preko noći, ona je rezultat višegodišnjeg nedjelovanja vrha stranke na naše molbe i ukazivanja na postojeće probleme s ciljem pronalaska zajedničkog rješenja”, poručili su.

Zhavala

Dodali su i da zahvaljuju Predsjedništvu Mladeži HDZBiH na čelu s predsjednikom Matom Lončarom na, kako su naglasili, “izuzetno korektnoj i sveprisutnoj suradnji”.

“Nažalost, prisiljeni smo svoje znanje, vizije te političke ideje realizirati na neki drugi način. Ne možemo biti dio politike u općini i županiji u kojoj nam se de facto ne dopušta političko djelovanje, samo zato što slijepo ne slijedimo politiku podjela i frakcija, koja je na kraju krajeva pogubna za HDZBiH te jedinstvo Hrvata na ovom prostoru. Slijedom toga, donijeli smo ovakvu odluku te se nadamo da će nas u istoj razumjeti i podržati Hrvati unutar općine Žepče i Zeničko-dobojske županije, jer nikad interesi pojedinca ne mogu biti ispred interesa hrvatskog naroda na teritoriju kojeg su naši roditelji velikom žrtvom obranili”, poručili su u zajedničkom saopćenju dužnosnici mladeži HDZBiH iz ZDK-a.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.