Dramatična vijest iz Pariza: Hrvatska katolička misija izbačena iz crkve, sutra zadnja misa

FOTO: UNSPLASH

Vijest je objavio je župnik don Stjepan Lončar, koji se pismom obratio svojim župljanima

BILD.BA | 26. KOLOVOZA 2023. | 12:48

"Pariška Nadbiskupija i župa Saint Germain de Charonne u kojoj već godinama slavimo Svete Mise i okupljamo se na naša druženja, odlučili su da nam više neće produžavati ugovor o korištenju crkve i prostorija koje smo do sada koristili", piše don Stjepan Lončar

Hrvatska katolička misija u Parizu izbačena je iz crkve u Parizu, koju je godinama koristila i ove nedjelje bit će služena posljednja misa na hrvatskom jeziku. Tu dramatičnu vijest objavio je župnik don Stjepan Lončar, voditelj Hrvatske katoličke župe u Parizu, koji se pismom obratio svojim župljanima.

- Mnogi ste već čuli za novonastalu situaciju u našoj Misiji. Pariška Nadbiskupija i župa Saint Germain de Charonne u kojoj već godinama slavimo Svete Mise i okupljamo se na naša druženja, odlučili su da nam više neće produžavati ugovor o korištenju crkve i prostorija koje smo do sada koristili - piše don Stjepan Lončar, dodajući kako su im to najavili prije godinu dana, ali smo su se nadali i vjerovali da se to ipak neće dogoditi.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.