Dodik: Sastavili smo početni dokument. Jučer su se u Banjoj Luci sastali ozbiljni ljudi

FOTO: FENA/HAZIM ALJOVIĆ

Dodik je podsjetio da je granica između dva entiteta definirana Aneksom dva Daytonskog sporazuma

BILD.BA | 22. TRAVNJA 2023. | 17:51

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u ponedjeljak, 24. travnja biti potpisan dokument koji se odnosi na pitanja imovine i poručio da će sve potpisano biti i provedeno i da u to nitko ne treba sumnjati.

– Ne treba nitko sumnjati da ćemo donijeti odluku o povlačenju sudaca iz Ustavnog suda BiH i da ćemo u okviru Ministarstva unutarnjih poslova organizirati službu koja će nadzirati i pratiti. To je naše pravo – izjavio je Dodik u Beogradu nakon vojne vježbe “Granit 2023”.

Dodik je podsjetio da je granica između dva entiteta definirana Aneksom dva Daytonskog sporazuma, s pripadajućim mapama koje jasno utvrđuju kome pripada koja teritorija.


On je upitao što je tu nelegalno i što u tome ima novo.

– Ako ima novi, pokažite mi – dodao je Dodik.

Dodik je rekao da su se jučer u Banjaluci sastali ozbiljni ljudi, da je njegov tim sastavio početni dokument i da su uvažene i sugestije drugih, da sve to ide na organe stranaka i da će se ponovo sastati u ponedjeljak.

Govoreći o nedolasku predsjednika PDP-a Branislava Borenovića i lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića na sastanak, Dodik je rekao da misli da sebe ponižava komentirajući Vukanovića koji je izopćen iz normalnog dijaloga i sposobnosti da to vidi.

On je dodao da čak i ne zna kako se zova Vukanovićeva stranka.

– Naravno, njemu je lijepo kada odu u FBiH i sjedi s njima, ali to je njihov problem. Mislim da ćemo u ponedjeljak pozvati i njih. Nije to nikakva molba. Mi ne molimo nikoga – rekao je Dodik.

Kada je riječ o Borenoviću, on je naveo da se “zna koji je Borenovićev kapacitet izdaje”.

– Da ima imalo političke logike i političke pameti kao što nema, on bi jučer bio tamo – poručio je Dodik.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Je li vam žao što je ljeto skoro gotovo?
Da, mrzim i jesen i zimu
Svejedno mi je
Nije, ljeto je zapravo dosadno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.