Dodik: Sastavili smo početni dokument. Jučer su se u Banjoj Luci sastali ozbiljni ljudi

FOTO: FENA/HAZIM ALJOVIĆ

Dodik je podsjetio da je granica između dva entiteta definirana Aneksom dva Daytonskog sporazuma

BILD.BA | 22. TRAVNJA 2023. | 17:51

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u ponedjeljak, 24. travnja biti potpisan dokument koji se odnosi na pitanja imovine i poručio da će sve potpisano biti i provedeno i da u to nitko ne treba sumnjati.

– Ne treba nitko sumnjati da ćemo donijeti odluku o povlačenju sudaca iz Ustavnog suda BiH i da ćemo u okviru Ministarstva unutarnjih poslova organizirati službu koja će nadzirati i pratiti. To je naše pravo – izjavio je Dodik u Beogradu nakon vojne vježbe “Granit 2023”.

Dodik je podsjetio da je granica između dva entiteta definirana Aneksom dva Daytonskog sporazuma, s pripadajućim mapama koje jasno utvrđuju kome pripada koja teritorija.


On je upitao što je tu nelegalno i što u tome ima novo.

– Ako ima novi, pokažite mi – dodao je Dodik.

Dodik je rekao da su se jučer u Banjaluci sastali ozbiljni ljudi, da je njegov tim sastavio početni dokument i da su uvažene i sugestije drugih, da sve to ide na organe stranaka i da će se ponovo sastati u ponedjeljak.

Govoreći o nedolasku predsjednika PDP-a Branislava Borenovića i lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića na sastanak, Dodik je rekao da misli da sebe ponižava komentirajući Vukanovića koji je izopćen iz normalnog dijaloga i sposobnosti da to vidi.

On je dodao da čak i ne zna kako se zova Vukanovićeva stranka.

– Naravno, njemu je lijepo kada odu u FBiH i sjedi s njima, ali to je njihov problem. Mislim da ćemo u ponedjeljak pozvati i njih. Nije to nikakva molba. Mi ne molimo nikoga – rekao je Dodik.

Kada je riječ o Borenoviću, on je naveo da se “zna koji je Borenovićev kapacitet izdaje”.

– Da ima imalo političke logike i političke pameti kao što nema, on bi jučer bio tamo – poručio je Dodik.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.