Dodik: Sa SDA nije bilo koordinacije, svaki dan smo čekali udarac i uzvraćali

FOTO: FENA/ES

'Izražavam zadovoljstvo dosadašnjim radom i partnerstvom na nivou Bosne i Hercegovine

BILD.BA | 1. LIPNJA 2023. | 18:00

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je nakon današnjeg sastanka s Nerminom Nikšićem i Draganom Čovićem da je zadovoljan atmosferom u koaliciji koja čini vlast u Vijeću ministara i da je ona potpuno drugačija nego kada je SDA bila u vlasti.

"Evo ja da izrazim zadovoljstvo formatom koji se održava na nivou partnerstva koji smo i ranije potpisali. Pokušavamo održati da bude mjesečno jedan sastanak u ovom formatu", rekao je Dodik.

Izrazio je zadovoljstvo atmosferom koja postoji i koja, kako je kazao, obećava.


"Ona može biti jamac nekih lakših dogovora nego što smo imali ranije. Ovo je potpuno drugačije nego ranije kad smo u Sarajevu imali SDA s kojima nismo imali koordinaciju, nego svaki dan očekivanja kada ćemo dobiti neki udarac, a onda se uzvraćalo i tako funkcioniralo", rekao je Dodik.

Dodao je da je vlast u BiH i FBiH formirana te da je zadovoljan što sada mogu raditi.

"Izražavam zadovoljstvo dosadašnjim radom i partnerstvom na nivou Bosne i Hercegovine. Stvoreni su svi neophodni uvjeti za donošenje odluka. Ponosan sam činjenicom da ćemo osmog imati sastanak Vlade RS-a i Vlade i FBiH", kazao je Dodik.

Istaknuo je da će idući sastanak biti u Sarajevu rekavši da je "bošnjačka strana" domaćin./HMS/

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.