Dodik: Republika Srpska se pokazuje kao važan sugovornik, kako u regiji tako i na globalnom nivou

U narednim danima putuje u Crnu Goru te u Tursku

BILD.BA | 25. VELJAČE 2024. | 10:32
IZVOR: FENA

Republika Srpska se pokazuje kao važan sugovornik kako u regiji, tako i sa sve više država bitnih na globalnom nivou, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

To pokazuju uspješni razgovori koje sam imao tijekom tjedna s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kazanju, kao i s predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom u Minsku - naveo je Dodik u izjavi na svom Instagram nalogu.

Dodao je također da u narednim danima nastavlja s istom praksom, te da putuje u Crnu Goru, dok će krajem tjedna biti u Antaliji, na poziv "prijatelja iz Turske".


Ugostit će Orbana

- Srpska će do kraja ožujka ugostiti i predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana, a planiran je i susret s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem - dodaje Dodik.

Dodik je najavio i da će u travnju sudjelovati na sigurnosnoj konferenciji u Sankt Peterburgu, a u da će u lipnju opet posjetiti taj grad u kojem će biti održan Ekonomski forum.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.