Dodatna eskalacija napete situacije na Bliskom istoku, poginuli američki vojnici blizu Irana, Biden okrivljuje iranske skupine

FOTO: EPA

Napad predstavlja dodatnu eskalaciju ionako napete situacije na Bliskom istoku

HINA | 29. SIJEČNJA 2024. | 09:12

Iranska misija pri Ujedinjenim narodima priopćila je u ponedjeljak da Teheran nije bio umiješan u napad bespilotnom letjelicom u kojem su ubijena tri pripadnika američke vojske u sjeveroistočnom Jordanu, blizu sirijske granice.

U priopćenju, koje je objavila državna novinska agencija IRNA, iz misije kažu kako Iran nije imao nikakve veze s napadom na američku bazu.

Također dodaju kako “postoji sukob između američkih snaga i grupa otpora u regiji, koje uzvraćaju na napade”.


Američki predsjednik Joe Biden za napad bespilotnom letjelicom na američke snage u kojem su tri pripadnika američke vojske ubijena, a mnogi su ranjeni okrivio je skupine koje podupire Iran.

Napad predstavlja dodatnu eskalaciju ionako napete situacije na Bliskom istoku, gdje je izbio rat u Gazi nakon napada palestinske islamističke skupine Hamas na Izrael 7. listopada.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.