Dječak ubojica, koji je u krvavom pohodu u Beogradu oduzeo deset života, nastavit će školovanje: Evo detalja

Čeka ga prekaljeno osoblje s mnogo iskustva

BILD.BA | 23. KOLOVOZA 2023. | 09:16

Dječak ubojica, koji je u krvavom pohodu u beogradskoj OŠ Vladislav Ribnikar oduzeo deset života, nastavit će svoje obrazovanje, a osmi razred trebao bi završiti u Osnovnoj školi Dr. Dragan Hercog.

To nije klasična škola s učionicama punim dječje cike, dvorištem za igru tijekom velikih odmora ili dvoranom za tjelesni. Štoviše, ta škola nema ni svoju zgradu već kolektiv od oko 80 nastavnika koji rade s osnovcima i pacijentima koji ne mogu nastaviti osnovnoškolsko obrazovanje.

Osnovana je 1969. godine i zamišljena je kao pomoć djeci koja su na kraćem ili dužem bolničkom liječenju.


Obrazovanje za teško bolesnu djecu Iz škole poručuju da su zdravstveni problemi s kojima se susreću njihovi učenici raznovrsni i uglavnom komplicirani. Riječ je o malignim bolestima, cerebralnoj paralizi, mišićnoj distrofiji, oboljenjima kralješnice, autizmu i drugim psihičkim problemima.

Neka djeca se u školi zadržavaju tek par dana dok su na liječenju u nekoj od bolnica, a neka i do više godina, piše Blic. Škola ima 80 nastavnika i defektologa koji diljem Beograda svakog dana posjećuju bolničke sobe i domove djece koja su na liječenju, a imaju i projekt ‘Učenje na daljinu’.

Izazov za prekaljeno nastavno osoblje Nastavno osoblje je prekaljeno, no ipak će veliki izazov biti organiziranje nastave za jednog učenika koji nije pokazao kajanje zbog monstruoznog masovnog ubojstva svojih školskih kolega i zaštitara.

Iz OŠ Dr. Dragan Hercog se nisu oglašavali povodom preuzimanja nadležnosti nad školovanjem dječaka ubojice, a srpski mediji javljaju da je škola jučer uputila službeni zahtjev Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i mlade, gdje se maloljetnik trenutno nalazi, kako bi dobili stručnu procjenu o mogućnostima za nastavak njegovog školovanja.

Sada bi stručnjaci s Klinike trebali dostaviti stručno mišljenje je li on uopće u stanju nastaviti školovanje, a od te procjene ovisit će kako će pohađati školu, po kojem nastavnom modelu i kada će se to dogoditi.

Jedna od opcija je nastava na daljinu, a već je sada izvjesno da dječaku ubojici, ako nastavu bude pratio putem računala, na tom kompjuteru neće biti omogućen niti jedan drugi sadržaj osim zakonom propisane online nastave.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.