Divljaci Kristine Antolić u galeriji Vrba

FOTO: ILUSTRACIJA

Radi u srednjoj školi gdje predaje likovnu umjetnost i povijest umjetnosti.

BILD.BA | 23. STUDENOG 2023. | 13:30

Izložba Kristine Antolić pod nazivom "Divljaci" bit će otvorena u subotu, 25. studenoga, s početkom u 19 sati u galeriji Vrba.

Kristina Antolić je rođena 1966. u Zagrebu. 1995. je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, specijaliziravši grafiku.

Radi u srednjoj školi gdje predaje likovnu umjetnost i povijest umjetnosti.


Svoje crteže, grafike i trodimenzionalne objekte izlaže na grupnim i samostalnim izložbama. U svojem radu kombinira medije i tehnike, no grafika i crtež su u osnovi svakog rada.

Tijekom 2019. Počela se baviti fiber artom, povezavši grafiku, crtež i šivanje. Šivanje ručno i mehaničko evocira crtež, a figurativni motivi su razrađeni na grafičkim matricama. Matrice koje se koriste pripadaju visokom tisku.

Svoje radove naziva totemima evocirajući primitivne kulture iako motivi pripadaju mediteranskom kulturnom krugu. Motivi koji se pojavljuju na radovima pripadaju autoričinoj mašti, povijesti umjetnosti ili mitu, dok se u recentnim radovima referira na urbani kontekst i street art.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.