Danas od 18 sati Hrvatska doznaje tko su joj protivnici u lovu na Euro! Jedna skupina je posebno privlačna, evo zašto

Kada bi Hrvatska dobila poziciju C2 tada bi sve utakmice igrala na jugu gdje živi najviše Hrvata

BILD.BA | 2. PROSINCA 2023. | 11:29

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je plasman na Europsko prvenstvo koje će se sljedećeg ljeta održati u Njemačkoj. U subotu će Vatreni doznati protivnike u grupnoj fazi, po jednu reprezentaciju iz prve i druge jakosne skupine, a jednu iz četvrte najslabije jakosne skupine.

Vatrene će na ždrijebu predstavljati predsjednik HNS-a Marijan Kustić i izbornik Zlatko Dalić.

Kada i gdje je ždrijeb Eura?


Ceremonija izvlačenja održava se u subotu, 02. prosinca, od 18 sati u koncertnoj dvorani Elbphilharmonie u Hamburgu, izgrađenoj 2017. godine za 866 milijuna eura. Dvorana je građena devet godina na samoj obali Elbe, a u njoj se nalazi hotel s pet zvjezdica, parkiralište i 45 stanova, piše Direktno.

)Koga može izvući Hrvatska?

Vatreni se nalaze u trećoj jakosnoj skupini i jasno je kako će im u grupu doći jedna europska velesila poput Njemačke, Portugala, Francuske, Španjolske, Belgije ili Engleske. U drugoj jakosnoj skupini su Mađarska, Turska, Rumunjska, Danska, Albanija i Austrija, a u četvrtoj Italija, Srbija i Švicarska uz tri pobjednika play-offa koji će biti poznati tek u ožujku 2024. godine. Sigurno je da u skupini Hrvatska neće igrati sa Škotskom, Slovenijom, Slovačkom, Češkom i Nizozemskom.

Gdje bi Hrvatska mogla igrati?

Europsko prvenstvo igrat će se na 10 stadiona koji će biti podijeljeni u tri zone. Prva zona je sjever-istok i u njoj su Berlin, Hamburg u Leipzig, druga zona je zapad i ona podrazumijeva Köln, Gelsenkirchen, Düsseldorf i Dortmund, a treća zona je jug i u nju spadaju München, Stuttgart i Frankfurt. Svaka reprezentacija će igrati u najviše dvije zone kako bi se smanjili troškovi putovanja.

Kada bi Hrvatska dobila poziciju C2 tada bi sve utakmice igrala na jugu gdje živi najviše Hrvata, piše Direktno.

Tko prenosi ždrijeb?

Ceremoniju u subotu prenosi drugi program Hrvatske televizije. Uvodna emisija počet će u 17 sati i 45 minuta, a nakon završetka programa, koji se predviđa u 19 sati i pet minuta, predviđene su prve reakcije na ždrijeb u studiju. Sve emisije možete pratiti i putem internetske usluge HRTi.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.