Dalić uoči odlučujućih utakmica: 'Ja nisam zaboravio biti izbornik niti su dečki zaboravili igrati nogomet'

FOTO: CROPIX

Pružio je podršku treneru Varaždina Mariju Kovačeviću kojem je dijagnosticiran rak

BILD.BA | 13. STUDENOG 2023. | 12:32

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom dvije su odlučujuće utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo, a Vatreni se u ponedjeljak okupljaju u Zagrebu.

Prva je na rasporedu Latvija u Rigi u subotu (18 sati), a slijedi Armenija na Maksimiru utorak nakon toga (20.45 sati).

Hrvatska je zasad treća u skupini D, a računica je jednostavna. U zadnje dvije utakmice mora skupiti više bodova od Walesa ili ide u dodatne kvalifikacije.


Tim povodom medijima se obratio izbornik Zlatko Dalić.

"Zadnje dvije utakmice popravio je formu i mislim da ga možemo zvati", rekao je o Nikoli Vlašiću kojem je aktiviran pretpoziv.

Osvrnuo se na prošle dvije utakmice.

"Najveći problem je činjenica da smo ostali bez kompletnog napada. Puno igrača je nedostajalo, najviše Perišić i Kramarić. Moja je pogreška jer nisam procijenio situaciju i osjetio da nešto ide po krivu".

Dodao je da se pojavio problem lijeve strane gdje smo ostali bez četiri igrača.

"Marko Pjaca se diže u formi, možda nije u stanju u kakvom je bio, ali diže se u formi i mislim da će mu ovaj poziv biti motiv. Marco Pašalić igra dobro i ako ovako nastavi, dobit će priliku i mi ga pratimo", dodao je izbornik i dodao da je poziv zbog svojih igara zaslužio i Ante Budimir.

"Zaslužio je, igra dobro i u formi je. Joško Gvardiol igra beka u Cityju i on će ove dvije utakmice biti na toj poziciji jer nisam dobio što sam htio prema naprijed od Barišića i Sose".

'Ne može biti da šest godina ništa ne valja'
Dodao je da neće mijenjati formaciju.

"Sve je kao da ništa ne valja. Pa ne može biti da šest godina ništa ne valja. Bilo je loše, ali to nije razlog da ja sve mijenjam i pumpam ispočetka", rekao je i nastavio: "Da to traje neko vrijeme, rekao bih da nije dobro, ali ja nisam zaboravio biti izbornik niti dečki zaboravili igrati nogomet".

Novinare je zanimao i Josip Šutalo.

"Dogodilo se da mu je cijela momčad bila u lošem stanju pa su se okomili na njega i Sosu. Nije točno da je bio najveći krivac, u zadnje vrijeme igra jako dobro i mi ga nećemo tako tretirati. Svaka utakmica u reprezentaciji bila mu je na nivou osim ona s Turskom. Ćorluka je razgovarao s njim i očekujem da bude u dobrom stanju".

Potvrdio je da Dominik Livaković ostaje jedinica.

Pružio je podršku treneru Varaždina Mariju Kovačeviću kojem je dijagnosticiran rak, prenosi Direktno

Što se tiče 6000 zatvorenih na mjesta na Maksimiru, riječ je o tribinama Sjever gore i dijelu Juga, međutim radi se sa školama na tome da ih se popuni djecom.

O Brozoviću i Baturini
Što je s Marcelom Brozovićem?

"Bio je dobar, kvalitetan, očekujemo ga takvoga. Razmazio nas je vrhunskim igrama, zadnje dvije nije bio na niovu, ali on je moja velika uzdanica i snaga i bit će motor ekipi".

Pitali su ga i za Martina Baturinu.

"Taj jedan na jedan radi višak, radi razliku na terenu i on nam treba. Dinamo ne igra najbolje, ali on svaku utakmicu napravi nešto, očekujem da nam može pomoći, nije samo pozvan kao mladi igrač".

Opet se osvrnuo na Pjacu, posebno zadovoljan njegovim nastupom protiv Dinama.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.