Dalić otkrio što je rekao jednom igraču: 'Nemaš kontinuitet, uvijek padneš pa te nema dva mjeseca'

Novinare je naravno najviše zanimalo kakva je situacija s Mateom Kovačićem.

BILD.BA | 9. RUJNA 2023. | 12:28

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić jutro nakon pobjede nad Latvijom 5:0, a uoči puta u Armeniju, izašao je pred novinare.

"Odigrali smo dobru, ozbiljnu i discipliniranu utakmicu, ali nije to mjerilo briljantne sitaucije nego dobar trening i priprema za Armeniju. Veseli efikasnost i raspoloženost, no pred nama je teži protivnik. Zadovoljan sam s onim što smo pokazali, a prije svega kako smo igrali", kazao je Dalić te dodao:

"Reprezentacija je to koja je dosta ozbiljna i odgovorna, dobili su Wales 4:2, u subotu vodili s Turskom 1:0. Dražen Ladić ih je gledao u Turskoj, ali mi ćemo biti bitni, kako se postavimo i odgovorimo na zadatak tako će biti. Protivnik su koji očekuje da ih se respektira. Nismo očekivali da će biti treća reprezentacija koja će se boriti za Euro nego Wales, no oni su dobili Wales. Ako riješimo to sve skupa kako želimo napravit ćemo veliki korak prema Euru".


Mateo?

Novinare je naravno najviše zanimalo kakva je situacija s Mateom Kovačićem.

"Nadam se da će igrati i on i Majer, mogli su možda i nastupiti s Latvijom, ali ušli bismo u nepotreban rizik. Ako Mateo bude u redu bit će u prvoj postavi, a Majer na klupi", rekao je izbornik prenose Sportske novine te se osvrnuo na Petković kao prvau opcija za "devetku".

"Treba nam napadač koji je mantinela, rekao sam mu na sastanku da ne dolazi u sredinu. Beskorisno je to, gubi se snaga, a nema ga u 16 metara. Mora još više biti na lopti, uporniji, odgovorniji, agresivnij i konkretniji. Robustan je, dao je dva fantastična gola i to se od njega očekuje. Lijepo je kad asistiraš, ali ti si prvi napadač i golovi su ti prvi posao. Mora ovako nastaviti, nema kontinuteta, uvijek padne pa ga nema dva mjeseca, bez kontinuiteta neće biti što može biti".

Dalić je otkrio i kako je kapetan Luka Modrić proslavio 38. rođendan u krugu reprezentacije.

"Dečki su išli zajedno na večeru, Luka ih je počastio, ništa puno".

Kako se pripremiti za Euro?

Ne dogodili se neka veća podraška Hrvatska će osvojiti prvo mjesto u kvalifikacijama, stoga je sve zanimalo kako će se pripremati za Euro.

"Išao bih korak po korak, da se plasiramo kao prvi, da budemo nositelji na ždrijebu. Nadam se tome i vjerujem i to. Pripreme neće biti veliki problem, imamo konstantu i kontinuitet, a igrači će doći iz klubova svi spremni. Pet godina igrali smo samo jake utakmice, imali smo malo susreta tipa Cipra, Malte i Latvije. Igrali smo s velikanima, teže nam se naviknuti na lošijeg nego jakog suparnika. Imamo dobru pripremu za velike susrete", rekao je Dalić.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.