Čović u Odžaku na danima sjećanja poslao važne poruke, pogledajte o čemu je govorio

Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora

BILD.BA | 25. SVIBNJA 2023. | 14:39

Manifestacijom „Dani sjećanja“ od 1996. godine općina Odžak se kroz razne sadržaje prisjeća velikog stradanje mještana ovoga kraja, na tragična događanja u odžačkom i podvučjačkom kraju.

Obilježavanje Dana sjećanja na sve žrtve Drugog svjetskog rata i poraća, odvija se vjerskim, znanstvenim, kulturnim i športskim sadržajima i nizom manifestacija.

Središnja svečanost održana je danas, polaganjem vijenaca i molitvom za stradale u Drugom svjetskom ratu i poraću kod Spomen parka u Posavskoj Mahali.


Misno slavlje tradicionalno se održalo na Nujića groblju, a predvodio ga je mons. dr. Pero Sudar, umirovljeni pomoćni vrhbosanski biskup.

Središnjoj svečanosti Dani sjećanja 2023. nazočio je veliki broj vjernika, predstavnici institucija svih razina vlasti, politički, vojni i vjerski dužnosnici, gosti iz drugih županija. Uz predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića, nazočili su dužnosnici županijske, entitetske i razine Bosne i Hercegovine.

„Drago mi je da smo već duže vremena zajedno, uz ovo sveto mjesto, ja bih kazao, za sve dobre ljude, za dobro čovjeka i za hrvatski narod, 3411 križeva je nešto što nas treba svaki dan podsjećati na iskušenja prošlosti koja smo mi prošli ovdje na ovom mjestu, ali i diljem Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i zemalja u okruženju. Na nama, koji smo i obilježili ovo mjesto na prikladan način, i dolazimo danas pomoliti se za sve one koji više nisu s nama, da na neki način gradimo život vrijedan čovjeka, da više nikada nemamo ovakva stradanja bilo gdje u svijetu, pogotovo tamo gdje mi na neki način utječemo svojim odlukama na kvalitetu života, znači u Bosni i Hercegovini. Ono što radimo, radimo upravo tako. Gradimo bolje sutra, da živimo jedni uz druge, da nam je svaki dan graditi najveće standarde prioritet, a s druge strane čuvamo svoju kulturu i baštinu i na taj način ćemo najbolje uraditi uz ove dane sjećanja za one koji su svoje živote dali za našu slobodu“, poručio je Čović u izjavi medijima.

Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora a supokrovitelji su Đuro Topić, predsjednik Vlade Županije Posavske i Nada Ćulap, načelnica općine Odžak.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.