Čović potvrdio Bildovo pisanje od jučer: Presuda Ljubić nije provedena

FOTO: FENA/EMANUEL SOČA

Naše pisanje je u međuvremenu potvrdio i Dragan Čović.

DRAGAN MARIĆ | 1. VELJAČE 2024. | 11:47

Portal Bild.ba jučer je objavio kako presuda Ljubić nije provedena. U tom tekstu smo se pozvali na istragu koju je najavilo Tužiteljstvo BiH zbog neprovođenja presude Ustavnoga suda. O tome opširnije <<< ovdje >>>

Naše pisanje je u međuvremenu potvrdio i Dragan Čović.

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH, rekao je na jučerašnjoj sjednici tog Doma, kako iz Tužiteljstva navode da imaju "vrlo jasan, pisani stav Ustavnog suda BiH od 17. siječnja, gdje je vrlo precizno objašnjeno da presuda Ljubić nije provedena".


"Jedan od novih razloga pojavio se i danas, kad smo imali sjednicu Kolegija, kada smo po točki dnevnog reda imali dopis Tužiteljstva BiH, kojim se traži od Parlamentarne skupštine BiH da se očituje o tome zašto nije provedena presuda Ustavnog suda broj U-23/14. Tužiteljstvo je pokrenulo proces protiv NN osoba da se utvrdi radi čega to nije provedeno. A ta presuda se odnosi upravo na predmet Ljubić, za koji su mnogi tvrdili ovdje da je to davno provedeno", kazao je Čović.

Iz toga i puno drugih razloga predlažemo, dodao je Čović, da taj proces ne bi završio danas negativno, da ide u redovitu proceduru.

Tužiteljstvo je pokrenulo proces protiv NN osoba da se utvrdi radi čega to nije provedeno. A ta presuda se odnosi upravo na predmet Ljubić, za koji su mnogi tvrdili ovdje da je to davno provedeno, rekao je Čović.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
O autoru
Novinar i povremeni kolumnist portala Bild.ba
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.