Čović otkrio važne detalje nakon sastanka s Dodikom i Trojkom: Evo kada će konačno biti dogovoren Izborni zakon

Kaže da je atmosfera na sastanku bila dobra i da se nada da je mediji neće kontaminirati kao zadnji put

BILD.BA | 8. VELJAČE 2024. | 18:18


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je nakon sastanka Trojke, SNSD-a i HDZ-a BiH kazao da su jedan sat proveli razgovarajući o tome što su dogovorili u Laktašima.

– Drago mi je da se analiziralo da se utvrdi o čemu smo razgovarali i što smo dogovorili, jer su postale razne špekulacije oko toga. Realan termin je da u sljedećih sedam dana, najkasnije do kraja idućeg tjedna usuglasimo tri zakona. Riječ je o zakonu o sudu BiH, zakonu o sprečavanju pranja novca, koji je završio svoj put i ne diramo ga više, zakon o sukobu interesa i Izborni zakon. Svako će dati jednu osobu koja će razgovarati i konzultirati se svojim političkim opcijama – kaže Čović.
Dodao je da ako se u tome uspije do kraja idućeg tjedna napravit će sastanak u Mostaru.

– Dogovorit ćemo termin kako bi taj posao bio potpuno završen. Vijeće ministara iza toga će organizirati hitnu sjednicu i Parlament BiH, kako bi se to hitno usvojilo i da bi mi ispoštovali sve što smo dogovorili. Ostalo je još par programa koje Vijeće ministara može raditi u dogovoru svih opcija kako bi do kraja drugog mjeseca završili sve.

Uvjet da vrlo jasno znamo, s naše strane, ako sve ovo završimo a čini mi se da možemo, da imamo precizan termin početka pregovora s EU. To će nam biti dodatni motiv za nas i da se onda možemo vezati za obavezu koju je preuzela Europska komisija. Čini mi se da je atmosfera na sastanku bila dobra i da mediji neće je kontaminirati kao zadnji put – rekao je Čović.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.