Čović i Milas s HDZ-ovim lokalnim i županijskim dužnosnicima u Stocu, evo koje su bile glavne teme sastanka

FOTO: HDZ BIH

Domaćin susreta bio je gradonačelnik Stjepan Bošković.

BILD.BA | 18. SVIBNJA 2023. | 15:38

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović danas je u Stocu održao redovitu koordinaciju s predsjednicima županijskih Vlada, gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina, koji su izabrani ispred HDZ-a BiH.

Sastanku su, kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, nazočili i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH, Nevenko Barbarić, zastupnik u Saboru RH te Toni Kraljević, ministar financija u Vladi Federacije BiH.

Domaćin susreta bio je gradonačelnik Stjepan Bošković.


-Dužnosnici su na početku govorili o provedbi zaključaka s prethodne koordinacije uz aktualna pitanja, kako lokalne tako i županijske razine. Komentirana je i aktualna politička situacija kao i proces uspostave izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u BiH, o čemu je nazočne izvijestio predsjednik dr. Dragan Čović. Također, razgovarano je i o budućim integracijskim procesima koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom, ali i skorom uspostavom novih županijskih Vlada, navodi se u priopćenju. Uz zahvalu na dosadašnjoj potpori Vlade Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, danas je razgovarano o novim modelima i mogućnostima suradnje na projektima koji će unaprijediti kvalitetu života Hrvata u BiH. O mogućim modelima i aktualnim projektima govorio je državni tajnik Zvonko Milas.

Toni Kraljević, ministar financija u Vladi Federacije BiH govorio je o tekućim i kapitalnim prijenosima za općine, gradove i županije od Vlade Federacije BiH.

Na održanoj koordinaciji govoreno je o nekim strateškim projektima i njihovim rješenjima.

-Oko izgradnje objekta Hrvatske akademije za znanost i umjetnost (HAZU) u BiH, te o statusu Akademije i akademika, govorio je akademik Mladen Bevanda, predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH. Posebno je istaknuo i suradnju s drugim akademijama te znanstvenim i kulturnim ustanovama. Akademije mogu i trebaju biti most suradnje kako među znanstvenicima tako i promicatelji dobrosusjedskih odnosa među ljudima i narodima, te raditi na uspostavljanju ljudskih i dobrosusjedskih odnosa, istaknuto je.

Andrijana Katić, ministrica prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH govorila je o prometnoj infrastrukturi, aktualnim i planiranim projektima.

-Na koordinaciji su razmatrana pitanja javnog poljoprivrednog zemljišta, granični prijelazi, funkcioniranja Javnih poduzeća kao i pitanje Južne plinske interkonekcije, zaključeno je u priopćenju za javnost HDZ-a BiH.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.