Čović i Milas s HDZ-ovim lokalnim i županijskim dužnosnicima u Stocu, evo koje su bile glavne teme sastanka

FOTO: HDZ BIH

Domaćin susreta bio je gradonačelnik Stjepan Bošković.

BILD.BA | 18. SVIBNJA 2023. | 15:38

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović danas je u Stocu održao redovitu koordinaciju s predsjednicima županijskih Vlada, gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina, koji su izabrani ispred HDZ-a BiH.

Sastanku su, kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, nazočili i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH, Nevenko Barbarić, zastupnik u Saboru RH te Toni Kraljević, ministar financija u Vladi Federacije BiH.

Domaćin susreta bio je gradonačelnik Stjepan Bošković.


-Dužnosnici su na početku govorili o provedbi zaključaka s prethodne koordinacije uz aktualna pitanja, kako lokalne tako i županijske razine. Komentirana je i aktualna politička situacija kao i proces uspostave izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u BiH, o čemu je nazočne izvijestio predsjednik dr. Dragan Čović. Također, razgovarano je i o budućim integracijskim procesima koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom, ali i skorom uspostavom novih županijskih Vlada, navodi se u priopćenju. Uz zahvalu na dosadašnjoj potpori Vlade Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, danas je razgovarano o novim modelima i mogućnostima suradnje na projektima koji će unaprijediti kvalitetu života Hrvata u BiH. O mogućim modelima i aktualnim projektima govorio je državni tajnik Zvonko Milas.

Toni Kraljević, ministar financija u Vladi Federacije BiH govorio je o tekućim i kapitalnim prijenosima za općine, gradove i županije od Vlade Federacije BiH.

Na održanoj koordinaciji govoreno je o nekim strateškim projektima i njihovim rješenjima.

-Oko izgradnje objekta Hrvatske akademije za znanost i umjetnost (HAZU) u BiH, te o statusu Akademije i akademika, govorio je akademik Mladen Bevanda, predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH. Posebno je istaknuo i suradnju s drugim akademijama te znanstvenim i kulturnim ustanovama. Akademije mogu i trebaju biti most suradnje kako među znanstvenicima tako i promicatelji dobrosusjedskih odnosa među ljudima i narodima, te raditi na uspostavljanju ljudskih i dobrosusjedskih odnosa, istaknuto je.

Andrijana Katić, ministrica prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH govorila je o prometnoj infrastrukturi, aktualnim i planiranim projektima.

-Na koordinaciji su razmatrana pitanja javnog poljoprivrednog zemljišta, granični prijelazi, funkcioniranja Javnih poduzeća kao i pitanje Južne plinske interkonekcije, zaključeno je u priopćenju za javnost HDZ-a BiH.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.