Čović: HDZ ima dovoljno autoriteta da motivira druga dva naroda da tražimo mjesto u Europi

FOTO: AVAZ

'Mi čuvamo domovinu Bosnu i Hercegovinu i čuvat ćemo je'

BILD.BA | 15. RUJNA 2023. | 23:06

Predsjednik HDZ-a i HNS BiH Dragan Čović boravio je u Tuzlanskoj županiji, gdje je održao niz radnih sastanaka s dužnosnicima HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH iz ove županije.

Na održanim sastancima prisustvovao je i Božo Antunović, član Predsjedništva HDZ-a BiH. Posjeta je počela u Živinicama, a završila u Tuzli gdje je predsjednik HDZ-a posjetio novoizabrano rukovodstvo GO HDZ BiH Tuzla, koje ga je upoznalo s aktualnom situaciji kao i budućim smjernicama djelovanja HDZ Bosne i Hercegovine, piše Tuzlanski.ba.

O aktualnostima u HDZ-u te okolnostima u kojima je nekoliko dugogodišnjih članova napustilo stranku Čović navodi da ne vidi poseban problem:


– To znači da smo jaka stranka, moćna stranka, zato smo danas u Tuzli, s gradskim i županijskim odborom, bili smo u Živinicama, svi oni koji ne mogu pratiti standarde HDZ-a mogu sebi tražiti puta. Mislim da odlascima nitko ne dobiva, naš cilj je dobiti izbore u svim mjestima gdje postoje Hrvati na narednim lokalnim izborima.

O unutarnjoj situaciji u BiH Čović je kazao: “Vlada političko nadmudrivanje u BiH, situacija jeste složena bez daljnjeg, tako smo uređeno društvo, nesavršeno organizirano, svatko može djelovati i proglašavati što je po Ustavu, nadležan s jedne, druge ili pete razine vlasti ili koliko ih ima. Imat ćemo sastanak u Mostaru i nadam se paketu zakona za EU koje ćemo usvojiti, siguran sam i da će izvještaj biti pozitivan kada je u pitanju EU, a upravo na tragu ovoga što dogovaramo. Da će biti iskušenja bit će, utjecaja u širem okruženju i sigurnosna i svaka druga. Mi čuvamo domovinu Bosnu i Hercegovinu i čuvat ćemo je. HDZ ima dovoljno autoriteta da motivira druga dva naroda da tražimo mjesto u Europi za Bosnu i Hercegovinu.”

O istupima Dodika prema visokom predstavniku Čović je istaknuo da on ne komentira nikoga, ni Dodika ni Schmidta te da svatko ima pravo raditi što hoće.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.