Ćiro dobio prvi mural u rodnom Travniku, pogledajte ga, presladak je i prekrasan

Osim murala, postoji i prijedlog da se stadion Pirota, također u Travniku, preimenuje u Ćirinu čast

BILD.BA | 20. VELJAČE 2023. | 09:35

Dva tjedna nakon smrti legendarne sportske ikone, Miroslava Ćire Blaževića, njegovi obožavatelji odlučili su odati počast treneru postavljanjem prvog murala u njegovu rodnom Travniku.

Mural, koji je dovršen preko vikenda, nalazi se iza crkve sv. Ivana Krstitelja u Travniku, a na njemu je prikazan Ćiro s ključevima grada koje mu je prošle godine uručio načelnik Kenan Dautović. Tekst na muralu glasi "Ja sam se s velikim ponosom i dostojanstvom uvijek hvalio da sam iz Travnika".

Osim murala, postoji i prijedlog da se stadion Pirota, također u Travniku, preimenuje u Ćirinu čast. Ovaj prijedlog objavio je portal Travnicki.info, a ako se usvoji, stadion će službeno nositi ime Ćire Blaževića, prenosi Direktno.hr.


Podsjetimo, Ćiro Blažević osvojio je brojne nagrade tijekom svoje karijere kao nogometni trener, uključujući broncu na Svjetskom prvenstvu 1998. godine s hrvatskom reprezentacijom. Uz to, bio je poznat po svom karizmatičnom stilu i izjavama, što ga je učinilo popularnim među navijačima i nogometnim fanovima diljem svijeta.

Iako je prošlo samo dva tjedna od Ćirine smrti, obožavatelji su već odlučili pokazati koliko su ponosni na njegov lik i djelo. Njegovoj obitelji, prijateljima i navijačima ovaj mural i moguće preimenovanje stadiona sigurno će biti podsjetnik na njegov značaj u svijetu sporta i šire.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.