Charles Michel se sastao s Borjanom Krišto, evo o čemu su razgovarali

Krišto je rekla da 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije ostaje u fokusu rada Vijeća ministara BiH

FENA | 20. OŽUJKA 2023. | 13:16

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Bruxellesu s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom o europskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Krišto je zahvalila predsjedniku Michelu i Europskom vijeću na kontinuiranoj potpori i dodjeli statusa kandidata BiH. Naglasila je da je to dodatni poticaj za ubrzanje reformskih procesa na putu prema EU-u.

Predsjednik Europskog vijeća Michel čestitao je predsjedateljici Krišto i Vijeću ministara BiH na danas usvojenom Programu ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine za razdoblje 2023. - 2025., što predstavlja snažan iskorak na europskom putu.


Krišto je rekla da 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije ostaje u fokusu rada Vijeća ministara BiH u idućem razdoblju, ali da je za uspješan nastavak reformskih procesa važno okončanje procesa uspostave vlasti na svim razinama.

Važnost Izbornoga zakona

Istaknula je i ključnu važnost reforme izbornog zakonodavstva, sukladno odluci Ustavnog suda BiH i presudama Europskog suda za ljudska prava. Reformom izbornog zakonodavstva dodatno bi se relaksirali politički odnosi unutar zemlje, a fokus svih razina vlasti usmjerio bi se na europski put Bosne i Hercegovine.

Dodala je da je Vijeće ministara BiH potvrdilo Nacrt proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2023. godinu, čime se stabilizira rad institucija BiH i omogućava nastavak planiranih reformskih aktivnosti.

Krišto i Michel su se usuglasili da je pitanje migracija od ključnog značaja za očuvanje sigurnosti u regiji, ali i Europskoj uniji, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.