Čekaju li nas promjene u BiH? Ovo što je Dodik izjavio mnogima se neće svidjeti...

Smatra da su pozivanja na pomirenje u BiH promašena zbog činjenice da pokušavaju sotonizirati RS i jedan narod.

BILD.BA | 2. TRAVNJA 2024. | 17:52

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milodar Dodik tvrdi da ne postoji koalicija na državnoj razini, niti BiH kao država u smislu u kojem se to želi, te da je na unutarnjem planu Republika Srpska više država nego BiH.

Dodik je kazao da su koalicijski partneri iz RS danas na sastanku u Banja Luci kolektivno odbacili Rezoluciju o Srebrenici čije je usvajanje najavljeno za sjednicu Generalne skupštine UN-a krajem ovog mjeseca te je ponovo negirao genocid u Srebrenici.

Tvrdi da će usvojiti izvještaj međunarodne komisije koji je dostavljen cjelokupnoj javnosti i u kojem se navodi da u Srebrenici nije bilo genocida. Također je dodao da u izvještaju piše da je tijekom rata tu stradalo 3.741 osoba, a da je na istom prostoru stradalo više od 2.500 Srba.


- S obzirom na to da za genocid mora postojati namjera jednog naroda da eliminira drugi, to nije dokazano. Mogli čuti glupi pristup ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se skine kolektivna odgovornost. Ne postoji kolektivna odgovornost, nego kolektivna budalaština Konakovića i partnera – kazao je.

Smatra da su pozivanja na pomirenje u BiH promašena zbog činjenice da pokušavaju sotonizirati RS i jedan narod.

- Pokušavaju natovariti veće probleme za RS i Srbe, ući u materiju Izbornog zakona mogu samo diletanti i oni koji se hrane mržnjom. Mislimo da postoji kolektivan pristup mržnje prema RS od Bošnjaka koji žele devastirati RS kako bi nestala kao neželjeni faktor – kazao je Dodik.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović je kazao da je koalicija spremna za funkcioniranje s velikim stupnjem jedinstva i za lokalne izbore te da će izbore pripremiti na najbolji mogući način.

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac tvrdi da će naredni izbori biti povijesni te da će ih raspisati tzv. Republička izborna komisija na bazi republičkog izbornog zakona.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.