Bravo dijete! Samo je nebo granica: 12-godišnji Ismail Barlov ispisao povijest bh.sporta

Bosna i Hercegovine ima prvog sportaša s A normom za Paraolimpijske igre u Parizu

BILD.BA | 28. SVIBNJA 2023. | 16:19

Ismail Barlov, sa svega 12 godina, postao je prvi sportaš iz Bosne i Hercegovine s isplivanom A normom za Paraolimpijske igre u Parizu iduće godine.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva u subotu je u Limogesu na natjecanju Svjetske paraplivačke serije isplivao do srebrne medalje i rezultata vrijednog vize za Pariz u disciplini 50 metara prsno.

Uspjeh je upotpunio i A normom u istoj disciplini za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u kolovozu ove godine u Manchesteru.


Dan ranije na mitingu Svjetske paraplivačke serije u Limogesu Ismail Barlov je isplivao i A normu za Svjetsko prvenstvo u Manchesteru u disciplini 150 metara miks."U Limogesu je ispisana nova stranica povijest bh. sporta. Bosna i Hercegovine ima prvog sportaša s A normom za Paraolimpijske igre u Parizu. Godine truda, odricanja i rada dobile su u subotu u Limogesu svoj pečat.
Teško je opisati emocije i sreću u ovim trenucima. Čestitam Ismailu Barlovu na vrhunskom rezultatu, ali i svim trenerima koji su ugradili dio sebe u njegovu još uvijek kratku, ali sasvim sigurno blistavu karijeru. Zasluge pripadaju kolegama i kolegicama trenerima Plivačkog kluba SPID, Ildi Kukuruzović, Adiru Malićbegoviću, Đeneti Boji, Tariku Kurtanoviću, Azri Rebronji, Amri Arapović...

Idemo dalje. Ponosni smo", rekao je Amel Kapo, izbornik paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine i šef stručnog stručnog Plivačkog kluba SPID Sarajevo. Na mitingu u Limogesu još jedan odličan nastup imao je i bh. reprezentativac Ismail Zulfić koji je u seniorskom A finalu zauzeo osmom mjesto u disciplini 50 leđa, dok je u konkurenciji juniora bio trećeplasirani.

Ismail Zulfić je tako potvrdio dobru formu s mitinga Svjetske serije održanog prošlog mjeseca u Italiji, gdje je osvojio prvu povijesnu medalju za Bosnu i Hercegovinu na ovom natjecanju, okitivši se tada bronzom.

Natjecanje u Limogesu završava se u nedjelju (28. svibnja) kada će Ismail Zulfić nastupiti u disciplini 50 metara delfin, prenosi Bljesak.info.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.