Bivši kapetan Hajduka poručio HNS-u: 'Vidjet ćemo na sudu tko je u pravu'

FOTO: PIXSELL

'Nedavno sam doživio licemjerje samoprozvane Familije, nepoštenje, pogodovanje određenima po babi i stričevima'.

BILD.BA | 20. VELJAČE 2024. | 10:11
IZVOR: sportske novosti

Bivši kapetan Hajduka Hrvoje Vejić odlučio tužiti HNS, a za Dalmatinski portal najavio je kako će na sudu potražiti pravdu.

"Nedavno sam doživio licemjerje samoprozvane Familije, nepoštenje, pogodovanje određenima po babi i stričevima. Prijavio sam se na javni natječaj koji je nogometna akademija HNS-a raspisala za prijavu za UEFA Pro natječaj, a negdje pred Božić sam dobio mail da nisam primljen i da nastavim raditi na dobrobit hrvatskog nogometa. Dobro, nisam bio primljen pa sam napisao žalbu preko jednog odvjetničkog društva u Zagrebu", ispričao je Vejić.

Razlog odbijenice bilo je nedovoljno bodova.


"Odgovorili su mi da ispunjavam sve uvjete natječaja, ali da nisam primljen jer nemam dovoljno bodova. Ja sam od njih potom tražio da mi pošalju listu kandidata koji su primljeni, no meni oni to nisu poslali. Ja sam se među kolegama raspitao tko je primljen. Taj mail u kojem su me odbili dobio sam 21. prosinca navečer u osam sati, a rok za žalbu bio je jedan tjedan. Ne sedam radnih dana, već sedam dana, a u tom su tjednu Badnjak, Božić i sv. Stjepan. Na kraju sam tu žalbu uspio nekako poslati.", rekao je Vejić za Dalmatinski portal i nastavio:

"Na kraju kad sam saznao tko je sve primljen, otprilike, još čekam potpunu listu. Malo sam istražio i shvatio kako jedno sedam do deset kandidata od trideset ne ispunjava uvjete natječaja. Znači, imamo kandidate koji ne ispunjavaju uvjete natječaja, a meni ste napisali da ih ispunjavam. Netko može imati dvjesto bodova, ali ako ne ispunjava uvjete, ne može biti primljen. Ja ću vjerojatno sudskim putem poništavati taj natječaj. Nakon šest mjeseci ili godinu dana oni će morati vratiti te novce ljudima koji će već odraditi svoju edukaciju, to je njihov problem. Razgovarao sam sa svima iz HNS-a, i s Kustićem, i s Bobanom i sa Svetinom te im ukazao na nepravilnosti. Svi su se pravili mutavi pa se kasnije ne javljaju na telefon. Može, nema problema. Vidjet ćemo na sudu tko je u pravu. Novac koji sam planirao uložiti u školovanje dat ću odvjetnicima i istjerat ću to na kraj jer sam tvrdoglav. Kada vidim da nešto nije kako treba, onda idem do kraja", zaključio je Vejić.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.