Bitno je bitnim se baviti: Ova europska institucija djelatnicima je zabranila - TikTok!

Članovi osoblja moraju izbrisati poslovne aplikacije sa svojih privatnih uređaja ako inzistiraju na zadržavanju TikToka.

HINA | 23. VELJAČE 2023. | 11:44

Europska komisija zabranila je osoblju korištenje kineske aplikacije TikTok iz sigurnosnih razloga, u najnovijem primjeru sve većih napetosti između Pekinga i Zapada.

Zapadne vlade uznemirene su dokazima da kineske tehnološke tvrtke pomažu Komunističkoj partiji i njezinim obavještajnim službama u prikupljanju golemih količina podataka diljem svijeta - s posebnim fokusom na političke i sigurnosne ciljeve velike vrijednosti.

Visoki dužnosnik rekao je za Politiko da je u četvrtak ujutro cijelom osoblju naređeno da uklone TikTok sa svojih službenih uređaja, ali i sa svojih privatnih uređaja ako na njima imaju instalirane aplikacije povezane s poslom.


Članovi osoblja moraju izbrisati poslovne aplikacije sa svojih privatnih uređaja ako inzistiraju na zadržavanju TikToka.

Druge institucije Europske unije, uključujući Vijeće i Parlament, vjerojatno će slijediti zabranu kineske aplikacije, iako bi moglo proći puno više vremena da Europski parlament provede takvu politiku.

Zabrana će vjerojatno biti javno objavljena na redovnom podnevnom brifingu Komisije. Sjedinjene Države već su zabranile TikTok na mnogim vladinim uređajima, dok Nizozemska razmatra zabranu.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Je li vam žao što je ljeto skoro gotovo?
Da, mrzim i jesen i zimu
Svejedno mi je
Nije, ljeto je zapravo dosadno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.