Bećiroviću postavili škakljivo pitanje vezano uz predsjednika Milanovića, evo što je odgovorio

FOTO: FENA

Ističe da između stavova BiH i Hrvatske treba tražiti međuprostor za dijalog i rješavanje otvorenih pitanja

BILD.BA | 15. SVIBNJA 2023. | 15:18

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović komentirao je danas posjet predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića općini Usora, navodeći da je jedan od strateških ciljeva BiH regionalna suradnja te da u tom smislu, čuvajući dignitet i dostojanstvo BiH, pokušava razvijati što bolju regionalnu suradnju.

Podsjeća da je prije nekoliko dana razgovarao s predsjednikom i premijerom Republike Hrvatske te da želi direktno da razgovara i rješava otvorena pitanja i radi na unapređenju ekonomske suradnje, "čuvajući suverenu jednakost države Bosne i Hercegovine u komunikaciji s našim susjedima".

-U tom smislu, moguće je u narednom periodu, narednim mjesecima i godinama, da dođe do posjeta najviših dužnosnika iz susjednih država, ali svi oni moraju poštovati Bosnu i Hercegovinu, njenu nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet - rekao je Bećirović, koji je boravio danas u Tuzli gdje je, povodom 15. svibnja - Dana obrane Tuzle 1992. godine, odao počast tuzlanskim braniteljima.


Odgovarajući na novinarske upite da li Milanović upornim zaobilaženjem Predsjedništva BiH ignorira institucije države, Bećirović kaže da je to pitanje za Milanovića, ponovivši da očekuje poštovanje države BiH i njenih institucija.

-Ja nisam njegov advokat, ni bilo čiji, ja sam advokat države Bosne i Hercegovine i radit ću sve što je u mojoj moći da ova zemlja krene naprijed. Što se tiče njegovih izjava, ja sam mu u oči rekao i u razgovorima u Zagrebu i na pres-konferenciji da očekujem poštovanje države BiH, da očekujem ravnopravnu suradnju i da su članovi Predsjedništva BiH, uključujući i mog kolegu Komšića, legalni članovi Predsjedništva BiH - rekao je Bećirović.

Ističe da između stavova BiH i Hrvatske treba tražiti međuprostor za dijalog i rješavanje otvorenih pitanja, jer bez suradnje ta pitanja se nikad neće moći riješiti.

- Ja sam u Zagrebu, između ostalog, govorio i o tome da trebamo rješavati imovinsko-pravna pitanja, znate li koliko ima naše imovine u Hrvatskoj, da trebamo ratificirati sporazum o državnoj granici. Taj prijedlog sam pokrenuo i u Predsjedništvu BiH i to je jednoglasno prihvaćeno. Ima puno prostora da rješavamo otvorena pitanja i da se krećemo naprijed, a ne samo da imamo isprazne svađe od kojih nitko nema koristi ni u Bosni i Hercegovini ni u Hrvatskoj - zaključio je Bećirović.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.