Bandić: Ovo nije normalno, 5 mjeseci imaju većinu, vlade još nema, gledaju se privatni umjesto interesa naroda

FOTO: FENA/BRANKA SOLDO

Bandić dodaje kako su, iako neslužbeno, imali informaciju da bi se danas trebala imenovati Vlada.

FENA | 27. OŽUJKA 2023. | 15:01

Predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ivan Jelčić (HDZ BiH) sazvao je za danas u 14 sati hitnu sjednicu Skupštine na kojoj se, kako je očekivano, trebala imenovati nova Vlada, međutim sjednica je odgođena za poslijepodne.

Zastupnik u Skupštini Županije Zapadnohercegovačke Tomislav Bandić (HRS) kazao je u izjavi za novinare kako je njemu, kao zastupniku, u petak javljeno da bi se sjednica trebala održati danas.

- Najavili su sjednicu bez dnevnog reda, što je protivno Poslovniku rada Skupštine. Minutu prije početka sjednice dobili smo informaciju kako se ista prolongira za 18 sati, što je apsurdno – smatra on.


Bandić dodaje kako su, iako neslužbeno, imali informaciju da bi se danas trebala imenovati Vlada.

- Međutim, ne znamo zašto je sjednica odgođena, a postavlja se pitanje hoće li se održati i večeras za kada je najavljena. Za županiju u kojoj imamo stranku s apsolutnom vlašću, odnosno apsolutnom većinom u Skupštini, nije normalno da nemamo imenovanje Vlade već pet mjeseci – ističe Bandić.

Dodaje kako se na ovaj način pokazuje nedosljednost i privrženost vlastitim interesima.

- Umjesto da smo prvi, da smo primjer kako treba raditi, da možemo odmah krenuti rješavati ono za što smo se svi zalagali prije izbora, pokazujemo nedosljednost i pokazujemo da su osobni interesi određenih ljudi u Skupštini ŽZH ispred interesa naroda – naglasio je on.

Inače, ranije se navodilo kako bi predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić trebao povjeriti sastav nove Vlade mandataru Predragu Čoviću, nakon čega bi Čović trebao predložiti ministre koje na koncu treba potvrditi Skupština.

- Za mene mandatar nije Predrag Čović dok Skuština ne imenuje Vladu. Nemamo pojma ni o jednom imenu. Čović se spominje iza kulisa, međutim to još nije potvrđeno na Skupštini – zaključio je Bandić.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Sviđa li vam se na Bildu to što možete mijenjati pozadinu u crnu i plavu?
Užas, bezveze
Fora mi je
Nisam skužio/la uopće
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.