Balkanski Belfast opet (ni)je razočarao: Stari most (ne)će biti osvijetljen bojama HŠK Zrinjski

FOTO: FENA

Dodao je da Odluka kojom gradonačelnik daje suglasnost za ovakve vrste projiciranja na javnim objektima u Gradu Mostaru nije u skladu sa Zakonom.

FENA | 23. SVIBNJA 2023. | 15:17

Povodom Odluke Gradske uprave Mostara o osvjetljavanju Starog mosta u bojama i grbu HŠK Zrinjski, predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić oglasio se priopćenjem za javnost u kojem je pozvao gradonačelnika Marija Kordić da obustavi navedenu Odluku.

Marić ističe kako Odluka ''ima za cilj provokacije i narušavanje sigurnosne situacije u Mostaru među građanima, što u ovom slučaju izaziva Hrvatska republikanska stranka'' te je napomenuo da Odluka neće biti provedena jer ona izaziva ''narušavanje sigurnosne situacije i slanja loših poruka iz Mostara''.

Dodao je da Odluka kojom gradonačelnik daje suglasnost za ovakve vrste projiciranja na javnim objektima u Gradu Mostaru nije u skladu sa Zakonom.


''Predložena Odluka o isticanju obilježja na objekatima Gradske uprave, javnim ustanovama i javnim preduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara, koju je predložio Klub vijećnika Koalicije za Mostar 2020, a koja bi definirala i uredila stvari koje se odnose i na osvjetljavanje objekata kako bi izbjegli ovakve situacije, na Gradskom vijeću nije usvojena, između ostalog i zbog ne glasanja HRS-a kojem je očigledno ovo poslužilo za provokacije i političke obračune'', napisao je Marić.

Da su postignuti povijesni pomaci i koraci, napominje Marić, ka ''stvarnom prihvaćanju istine i osjećaja za sve ono što je proživio Stari most i stanovništvo koje je gravitiralo oko simbola Mostara, tada bi bez ikakvih tenzija i emocija bilo moguće čisto u sportskom pogledu projiciranje na Stari most''.

Na kraju je ponovio kako Odluka o osvjetljavanju Starog mosta neće biti provedena te je zamolio sve predstavnike građana u Mostaru da teže gradnji i uspostavljanju novih odnosa temeljenih, kako kaže Marić, na međusobnom razumijevanju bolnih stvari.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.