Bakirovi pogledi na svijet: Zamjeraju Vukoji 'bliskost' s HDZ-om a u Ustavnom sudu sjedi politički itekako ovisan lik

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE

Posljednjih dana aktualna je priča oko imenovanja Ustavnog suca BiH koji će naslijediti dosadašnjeg Matu Tadića.

BILD.BA | 22. OŽUJKA 2023. | 18:02

Namjere Bakira i SDA sada su svima jasne, upire i nogama i rukama da sačuva što veći broj institucija kako ne bi ostao bez kontrole nad ključnim polugama društva i mogućnosti opstrukcija novih vlasti nakon što one budu uspostavljene.

Posljednjih dana aktualna je priča oko imenovanja Ustavnog suca BiH koji će naslijediti dosadašnjeg Matu Tadića.

Na poziciju umirovljenog Mate Tadića konkuriralo je 14 kandidata, a prvorangirani je Marin Vukoja, aktualni tajnik Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Njegovo imenovanje sabotira SDA i Bakir Izetbegović osobno pod krinkom “Vukojine bliskosti HDZ-u i Draganu Čoviću.”

Namjere Bakira i SDA sada su svima jasne, upire i nogama i rukama da sačuva što veći broj institucija kako ne bi ostao bez kontrole nad ključnim polugama društva i mogućnosti opstrukcija novih vlasti nakon što one budu uspostavljene. Kroz stvaranje hajke, pritisaka i ucjena pokušava se kreirati atmosfera da osmorka odustane od svog koalicijskog dogovora i omogući Izetbegoviću da preuzme Ustavni sud, na sličan način kao što je u prošlom mandatu preuzeo SIP. No, zaboravio je Bakir i mudro šuti kako u Ustavnom sudu BiH, već sjedi čovjek koji je držao govore u političkim kampanjama Ilira Mete, od prošle godine bivšeg predsjednika Albanije, piše portal Vrisak.

OVDJE pogledajte video od 1:25 min.

Politiku dvostrukih mjerila jednostavno je potrebno raskrinkati, kao i namjeru krinkom da Čović hoće instalirati svog čovjeka, posrnuli Bakir Izetbegović pokušava trajno preuzeti Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.