Avion u Beogradu prilikom polijetanja udario u svjetlosnu signalizaciju, intervenirali vatrogasci

Kako se neslužbeno doznaje, uzrok incidenta je kratak zalet koji je pilot uzeo prilikom polijetanja.

BILD.BA | 19. VELJAČE 2024. | 10:12
IZVOR: HMS

Zrakoplov kompanije Marathon Airlines, avio-kompanije koja obavlja letove za Air Srbiju, sa 106 putnika sletio je na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” s rupom u trupu aviona i oštećenim krilom, vidi se na fotografijama i snimcima objavljenim na društvenim mrežama.

Zrakoplov je oštećen u nedjelju uvečer prilikom polijetanja s beogradskog aerodroma kada je udario u svjetlosnu signalizaciju na kraju piste.

Kako se neslužbeno doznaje, uzrok incidenta je kratak zalet koji je pilot uzeo prilikom polijetanja, tako da nije imao dovoljno vremena da se ranije odvoji od piste i izbjegne svjetlosnu signalizaciju.
Avion je u takvom stanju sat vremena kružio iznad Beograda, da bi konačno sletio. Zbog curenja goriva vatrogasci su morali prskati letjelicu pjenom, kako bi se izbjegao požar, prenosi N1.


“Air Srbija“ je priopćila da je zrakoplov na letu za Düsseldorf vraćen iz tehničkih razloga, a da sigurnost putnika nije bila ugrožena.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.