Autocesta stiže nadomak Mostara, priprema se još jedna dionica

FOTO: ILUSTRACIJA

Podsjetimo da je u rujnu prošle godine puštena u promet dionica autoceste od Tarčina do Bradine

BILD.BA | 25. VELJAČE 2023. | 07:45

JP Autoceste FBiH objavile su javni oglas radi sporazumnog pribavljanja nekretnina na trasi dionice autoceste između Tarčina i Konjica.

Oglas je objavljen u sklopu priprema za gradnju ove dionice koja će se nadovezati na postojeći dio autoceste koji ide od Zenice, preko Sarajeva, pa sve do Bradine, izvještava BiznisInfo.ba, prenosi HMS.

Izgradnjom dionice do Konjica, putovanje od Sarajeva, Zenice i drugih gradova u Bosni ka Hercegovini i Jadranu dodatno će se skratiti. Zenica i Sarajevo će biti spojeni autocestom s Konjicem.


Podsjetimo da je u rujnu prošle godine puštena u promet dionica autoceste od Tarčina do Bradine, uključujući novi tunel Ivan, koja je duga nešto manje od 7 kilometara.

Njenim puštanjem više nema potrebe prelaska prijevoja Ivan a autocesta je stigla do Bradine, nakon čega ostaje još svega 13 kilometara vožnje do Konjica.

– Javno preduzeće Autoceste FBiH Mostar pristupa realizaciji projekta izgradnje dionice Tarčin-Konjic na Koridoru 5C, u koju svrhu će se provesti postupak eksproprijacije nekretnina potrebnih za izgradnju uz isplatu odgovarajućih naknada u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji FBiH – stoji u oglasu.

Odlukom Vlade FBiH o utvrđivanju javnog interesa od 24. studenog 2022. godine utvrđen je javni interes za izgradnju dionice Tarčin-Konjic na Koridoru 5C.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Je li vam žao što je ljeto skoro gotovo?
Da, mrzim i jesen i zimu
Svejedno mi je
Nije, ljeto je zapravo dosadno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.