Amerikanac prijetio Vladi RH, policija ga je ščepala pa su onda otkrili da nije jedino to zgriješio...

FOTO: CROPIX

Kriminalističko istraživanje se nastavlja u odnosu na sumnju da je počinio još nekoliko istovrsnih kaznenih djela.

BILD.BA | 6. SRPNJA 2023. | 16:42

Policijski službenici Službe terorizma Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom, dvojnim državljaninom RH i SAD, zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. st. 3 u svezi st. 2 Kaznenog zakona. Opsežno kriminalističko istraživanje je povedeno uz pomoć partnera iz Europe i izvan nje te u suradnji s američkim sigurnosnim službama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja se je navedeni muškarac 12. svibnja 2023. godine telefonom nazvao operativno dežurstvo jedne zagrebačke policijske postaje te uputio prijetnju ubojstvom predsjednika i članova Vlade Republike Hrvatske, u svezi s njihovim radom i položajem državnih dužnosnika. To je za posljedicu imalo pojačanu uznemirenost javnosti kroz medijsko izvještavanje o postojanju opasnosti po život i osobnu sigurnost članova Vlade Republike Hrvatske te angažman većeg broja policijskih službenika, naveli su iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Također je utvrđeno da je istog dana, 20-ak minuta kasnije nazvao i Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave šibensko-kninske i uputio prijetnju ubojstvom predsjednika Vlade RH i drugih sadašnjih i bivših državnih dužnosnika, u svezi s njihovim radom i položajem državnih dužnosnika. Uz prijetnje, vrijeđao je i policijske službenike.


"Radi se o kompleksnom kriminalističkom istraživanju jer se osumnjičeni 63-godišnjak nalazio izvan Republike Hrvatske te se koristio sofisticiranom tehnikom kako bi prikrio svoj identitet i stvarnu lokaciju s koje je upućivao pozive", stoji u priopćenju. Osumnjičeni je uhićen u srijedu na području Zadra.

Policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu su podnijeli kaznenu prijavu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja u odnosu na sumnju da je počinio još nekoliko istovrsnih kaznenih djela.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.