Amerika se priprema za povijesnu optužnicu protiv Trumpa, on poziva na prosvjede

FOTO: BY JIM WATSON/GETTY IMAGES.

Sada 76-godišnji bivši republikanski predsjednik rekao je tijekom vikenda da očekuje da će biti uhićen

FENA | 20. OŽUJKA 2023. | 18:47

Amerika se pripremila u ponedjeljak uoči moguće povijesne optužnice protiv Donalda Trumpa zbog slučaja tajnog novca, pri čemu je bivši predsjednik pozvao na masovne prosvjede ako bude optužen.

Trumpove pristaše trebalo je da prosvjeduju u New Yorku kasnije u ponedeljak dok okružni tužitelj Manhattna Alvin Brag optužuje bivšeg predsjednika zbog plaćanja porno glumici Stormi Daniels 2016.

Trump bi postao prvi bivši ili sadašnji predsjednik koji će ikada biti optužen za zločin ako bude podignuta optužnica - potez koji bi potresao utrku za Bijelu kuću 2024. godine, u kojoj se Trump kandidirao za povratak na funkciju.


Bragg, izabrani demokrat, nije potvrdio nikakve planove za podizanje optužnice, ali je naznačio da se tužitelji približavaju odluci stavljajući ključne svjedoke pred veliku porotu posljednjih tjedana i nudeći Trumpu priliku da svjedoči.

Sada 76-godišnji bivši republikanski predsjednik rekao je tijekom vikenda da očekuje da će biti "uhićen" u utorak i pozvao pristaše da "prosvjeduju i vrate njihovu naciju", javlja France24.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kolika bi trebala biti minimalna plaća u BiH
Barem 1000 maraka
Oko 1200 maraka
1500 maraka ili više
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.