Ako preselite u ovaj grad svakoga mjeseca dobijete cca 300 maraka, a evo što stoji iza te primamljive ponude

FOTO: UNSPLASH
ČITATELJI OCIJENILI
5

Grad će nagrađivati iznosom od 150 eura sve one koji odluče preseliti na minimalno godinu dana.

BILD.BA | 30. SVIBNJA 2023. | 12:38

Mantova, prekrasan grad na sjeveru Italije, koji je poznat po svojim kraljevskim palačama, starim crkvama i bogatoj kulturnoj baštini, otvara svoja vrata novim stanovnicima.

Lokalne vlasti nedavno su objavile kako će nuditi atraktivne poticaje za sve one koji se odluče preseliti u ovo živopisno odredište, a svi novi stanovnici mjesečno će dobivati čak 150 eura.

Iako smo do sada čitali o sličnim akcijama koje se odnose na napuštena sela u ruralnim dijelovima Europe, mnoge je iznenadila vijest o jednom gradu koji je odlučio na neobičan način povećati svoju populaciju, piše Putni Kofer.


150 eura mjesečno za minimalno godinu dana

Mantova, smještena u talijanskoj regiji Lombardija, odlučila je privući nove stanovnike primamljivim financijskim poticajima koji će biti dostupni od rujna ove godine.

Grad će nagrađivati iznosom od 150 eura sve one koji odluče preseliti na minimalno godinu dana.

Ukupno je osigurano 400.000 € u obliku neoporezivih sredstava od strane vlade, pri čemu će 200.000 € biti dodijeljeno od rujna 2023. godine, a preostalih 200.000 € sljedeće godine. Vlasti su istaknule kako će ovaj iznos biti dovoljan za financiranje najmanje 100 zahtjeva.

Kako su rekli iz Grada za lokalne medije, “cilj ove akcije je privući nove stanovnike dok se u isto vrijeme pokušava promicati obnova mnogih praznih kuća u gradu, koje njihovi vlasnici često ignoriraju”.

U programu mogu sudjelovati i obitelji i pojedinci, a da bi ispunili uvjete, kandidati moraju potpisati ugovor o najmu na najmanje jednu godinu.

Nova radna mjesta i ulaganja u socijalnu skrb, škole i kulturu

Ova inicijativa je posebno usmjerena na profesionalce čija mjesečna primanja iznose otprilike između 1200-1500 eura.

U iduće dvije godine bit će puno novih radnih mjesta. Postoji nekoliko tvrtki koje ulažu i osnivaju se u Mantovi, posebno u sektoru logistike, a planirana su velika ulaganja u socijalnu skrb, škole i kulturu, piše na službenim stranicama Grada Mantove.

Obrazac za prijavu bit će dostupan u lipnju.

Palače, jezera, bogato kulturno nasljeđe i gastronomija

Mantova, poznata i kao “uspavana ljepotica”, očarava svojom skrivenom ljepotom koju turisti često zaobilaze kada putuju prema popularnim odredištima kao što su Rim, Milano, Venecija…

Okružena je s tri prekrasna jezera, a posjetitelje posebno oduševljavaju impresivne palače obitelji Gonzaga, danas simboli nekadašnje moći i vladavine.

Jedna od nezaobilaznih atrakcija je Rotonda di San Lorenzo, crkva iz 11. stoljeća koja je nadahnuta Svetim grobom u Jeruzalemu.

Grad je poznat i po svom bogatom kulturnom nasljeđu, obiluje starim crkvama, muzejima i galerijama umjetnosti.

Nekada je ovdje stanovao slavni renesansni umjetnik Rafaelo, a njegova djela mogu se vidjeti u palači Ducale.

Mantova također slavi svoju gastronomsku ponudu koja uključuje ukusne specijalitete poput tortelli di zucca (tjestenina s bundevom) i sbrisolona (tradicionalni kolač s bademima).

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.