Vlada ŽZH: Izmjena Odluke o donošenju Programa sredstava 'Tekući prijenosi za zaštitu okoliša'

FOTO: BILD.BA/DRAGAN MARIĆ

Vlada je također donijela Odluku o redovitom godišnjem popisu imovine, obveza i potraživanja Županije Zapadnohercegovačke

FENA | 29. STUDENOG 2023. | 11:18

Vlade Županije Zapadnohercegovačke donijela je na sjednici u utorak Odluku o dodjeli koncesije gospodarskom društvu DRIN-ENERGIJA d. o. o. Grude za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane „Petnjik“ na lokaciji Tihaljina, općina Grude, kao i Odluku o izmjenama Odluke o donošenju Programa utroška sredstava „Tekući prijenosi za zaštitu okoliša“ utvrđenih županijskim proračunom za 2023. godinu.

Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu predviđena su sredstva za ovu namjenu u iznosu od 900.000,00 KM, koja su raspodijeljena kako je navedeno u članku 3. Programa utroška sredstava, izvijestili su u srijedu iz Vlade.

Za sufinanciranje projekata koji su kandidirani iz drugih izvora (Fonda za zaštitu okoliša FBiH, Federalnog ministarstva prostornog planiranja, UNDP-a, jedinica lokalne samouprave i drugih investitora) iz članka 3. točke a) Programa, prethodno su bila predviđena sredstva u iznosu od 480.000,00 KM. Izmjenom ove Odluke sredstva iz članka 3. točke a) Programa utroška sredstava su preraspodijeljena i ona sada iznose 616.000,00 KM.


Vlada je također donijela Odluku o redovitom godišnjem popisu imovine, obveza i potraživanja Županije Zapadnohercegovačke na dan 31. 12. 2023. godine. Popis kod proračunskog korisnika vrši popisno povjerenstvo imenovano od ovlaštene osobe proračunskog korisnika, što je regulirano člankom 68. Pravilnika o knjigovodstvu proračuna u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iz navedenog proizlazi da Vlada Županije Zapadnohercegovačke donosi Odluku o vršenju redovitog popisa i imenovanju potrebnih povjerenstava navedenih u članku 3. ove Odluke.

Sufinanciranje infrastrukturnih projekata općina i gradova u ŽZH

Sukladno poziciji „Kapitalni prijenosi drugim razinama vlasti“ planiranoj u Proračunu Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu, Vlada je odobrila novčana sredstva za sufinanciranje infrastrukturnih projekata u Gradu Širokom Brijegu, Općini Posušje i Općini Grude.

Za sanaciju lokalnih i nekategoriziranih cesta na području Grada Širokog Brijega odobrena su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 270.000,00 KM, za unaprjeđenje lokalne obrazovne infrastrukture u Općini Posušje odobrena su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 180.000,00 KM, te su za sanacije i rekonstrukcije lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Općine Grude odobrena novčana sredstva u ukupnom iznosu od 180.000,00 KM, navodi se u izviješću.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.