Ponovno se srušio američki vojni zrakoplov: Jednostavno nestao s radara

Glasnogovornik američkih snaga u regiji rekao je da još uvijek prikupljaju informacije o nesreći.

HINA | 29. STUDENOG 2023. | 10:57

Zrakoplov američke vojske V-22 Osprey s osmero ljudi srušio se u srijedu blizu otoka u zapadnom Japanu, objavila je japanska obalna straža.

Glasnogovornik obalne straže rekao je da su rasporedili patrolne čamce i zrakoplove nedaleko od Yakushime, ali nije imao više detalja o nesreći.

Glasnogovornik američkih snaga u regiji rekao je da još uvijek prikupljaju informacije o nesreći.


Nesreća se dogodila oko 14.47 po lokalnom vremenu blizu zračne luke na otoku, a svjedoci su rekli da je lijevi motor zrakoplova gorio prilikom spuštanja, izvijestili su japanski mediji pozivajući se na lokalne vlasti.

Zrakoplov je nestao s radara u 14.40 po lokalnom vremenu, rekao je glavni tajnik japanske vlade Hirokazu Matsuno.

Američki Osprey srušio se u kolovozu uz obalu sjeverne Australije dok je prevozio snage tijekom rutinske vojne vježbe. Tada su poginula tri američka marinca.

Još jedan se srušio u ocean kod japanskog otoka Okinawa u prosincu 2016., što je dovelo do toga da američka vojska privremeno prizemlji taj tip zrakoplova.

Zrakoplovom s nagibnim rotorom, koji može letjeti i kao helikopter i kao zrakoplov s fiksnim krilima, upravljaju američki marinci, američka mornarica i japanske snage samoobrane.

Raspoređivanje Ospreyja u Japanu bilo je kontroverzno, a kritičari su govorili da je hibridni zrakoplov sklon nesrećama. Američka vojska i Japan tvrde da je siguran.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.