Bože (33) iz Čapljine mora u zatvor jer je izmlatio vlastitu majku, zbog sličnih kaznenih djela već je gulio robiju

Osumnjičeni Božo Babić je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela

FENA | 27. STUDENOG 2023. | 17:23

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Mostar, rješenjem Općinskog suda u Čapljini određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec prema osumnjičenom Boži Babiću (1990.), iz Čapljine, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "Nasilje u obitelji".

Osumnjičeni Božo Babić je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istog kaznenog djela izdržavao je i kaznu zatvora, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva Mostar.

"Osumnjičenom Boži Babiću stavljase na teret da je dana 16. studenoga, oko 18:30 sati, u obiteljskoj kući koja se nalazi u mjestu Dretelj, Grad Čapljina, u kojoj živi njegova majka, oštećena P. B., obraćajući se oštećenoj da bi trebalo zatvoriti prodavnicu koja se nalazi u neposrednoj blizini njihove kuće, sa čime se oštećena nije suglasila, da bi potom osumnjičeni oštećenu udario otvorenom rukom u lijevu stranu lica, zatim ju uzeo rukama i bacio na pod dnevnog boravka, što je ponovio par puta, kojom prilikom je oštećena osjetila jake bolove u nozi i nije se mogla kretati, uslijed čega je zadobila tešku tjelesnu ozljedu, te osjetila veliki strah i uznemirenost", pojasnili su u priopćenju.


Općinski sud u Čapljini je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Boži Babiću, jer se isti krije i jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a, u suradnji sa PU Čapljina i PS Čapljina nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.