Podignuta optužnica protiv dvojice optuženih za neovlašten promet oko 13 kilograma marihuane

FOTO: FENA

Optuženi se terete da su počinili kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

FENA | 24. STUDENOG 2023. | 14:29


Tužiteljica Tužiteljstva BiH podigla je optužnicu protiv Seada Kukuljca (rođenog 1974. godine u Sarajevu, državljanin BiH, ranije osuđivan od pravosudnih institucija Kraljevine Švedske), te Seada Muslića (rođenog 1966. godine u Sarajevu, državljanin BiH) u vezi neovlaštenog prometa droge.

Optuženi Kukuljac se tereti da je organizirao skupinu radi međunarodne prodaje, prijenosa i isporuke opojne droge Cannabis Sativa, iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, te sa optuženim Muslićem kao pripadnikom skupine sudjelovao u preuzimanju veće količine opojne droge koja je prokrijumčarena sa područja Crne Gore na teritoriju BiH.

Opojna droga u količini od oko 12,7 kilograma otkrivena je i oduzeta od optuženih u policijskoj akciji na području Sarajeva, 20. svibnja ove godine.


Optuženi se terete da su počinili kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

Navode optužbe tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem četiri vještaka, 19 svjedoka, kao i prilaganjem više desetina materijalnih dokaza.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, koji je optužnicu potvrdio, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.