Schmidt poručio BiH: 'Morate dati prioritet euroatlantskim integracijama kako bi jačala stabilnost i napredak u zemlji'

FOTO: REUTERS

Integritet izbora je temeljni faktor u izgradnji povjerenja u politički sustav.

BILD.BA | 19. VELJAČE 2024. | 11:19
IZVOR: HMS

Visoki predstavnik Christian Schmidt je tijekom sudjelovanja na Sigurnosnoj konferenciji u Minhenu istaknuo ključni značaj reformskog angažmana Bosne i Hercegovine s Europskom unijom.

Schmidt je naglasio da je za BiH neophodno dati prioritet naporima u pravcu euroatlantskih integracija kako bi jačala stabilnost, sigurnost i napredak u zemlji i regionu.

Sudjelujući u radu konferencije, visoki predstavnik je sudjelovao u diskusiji o unapređenju reformskih procesa u Bosni i Hercegovini.


U tom kontekstu, sastao se i s ministrima vanjskih poslova zemalja članica EU i transatlantskih partnera, visokim dužnosnicima EU i NATO-a, zapovjednikom Zapovjedništva združenih savezničkih snaga u Napulju admiralom Stuartom B. Munschom i specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za zapadni Balkan sir Stuartom Peachom.

Angažman usmjeren na euroatlantske integracije ima ključni značaj za budućnost Bosne i Hercegovine – rekao je Schmidt.

Dodao je da je za BiH od suštinskog značaja da aktivno provodi reforme i jača svoje veze s EU kako bi osigurala stabilnost i prosperitet za svoje građane.

Visoki predstavnik je istaknuo da je osiguranje integriteta izbora od suštinskog značaja za stvaranje stabilnog i sigurnog političkog okruženja koje pogoduje daljnjem razvoju i napretku zemlje.

Integritet izbora je temeljni faktor u izgradnji povjerenja u politički sustav. To je potrebno uskoro realizirati kako bi se unaprijeđena pravila mogla primjenjivati već tijekom održavanja općinskih izbora u listopadu 2024. godine – zaključio je visoki predstavnik Christian Schmidt, priopćeno je iz OHR-a

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.