Aleksandar Lukašenko završio u bolnici: ‘Izgledao je umorno, nesigurno na nogama’

Pristup klinici bio je zatvoren, a puteve do nje čuvali su naoružani policajci

BILD.BA | 14. SVIBNJA 2023. | 09:33

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko primljen je u bolnicu u blizini Minska, prema bjeloruskoj publikaciji Euroradio i bjeloruskom Hajunu.

Izvijestili su da je Lukašenkov konvoj stigao u bolnicu oko 19 sati, a za to vrijeme je pristup klinici bio zatvoren, a puteve do nje čuvali su naoružani policajci.

Lukašenko je javno viđen u Moskvi kako slavi Dan pobjede s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i čelnicima zemalja Zajednice neovisnih država, gdje je pozornost privukla njegova očita fizička slabost.


Za razliku od ostalih, njega je trebalo voziti po malom prostoru gdje se događaj odvijao. Propustio je i službeni ručak s Putinom.

Reuters je primijetio da je Lukašenko izgledao “umorno i pomalo nesigurno na nogama, a zavoj mu se vidio na desnoj ruci, iako inače nije pokazivao očite znakove da mu nije dobro.”

Kasnije istog dana, Lukašenko je prisustvovao svečanosti povodom Dana pobjede u Minsku. No, on je odstupio od tradicije i umjesto vojničke uniforme obukao odijelo i nije održao govor. Lukašenko je također prisustvovao na vrlo malo događaja u posljednja dva tjedna, prenosi Dnevno.hr.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.