Aleksandar Lukašenko završio u bolnici: ‘Izgledao je umorno, nesigurno na nogama’

Pristup klinici bio je zatvoren, a puteve do nje čuvali su naoružani policajci

BILD.BA | 14. SVIBNJA 2023. | 09:33

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko primljen je u bolnicu u blizini Minska, prema bjeloruskoj publikaciji Euroradio i bjeloruskom Hajunu.

Izvijestili su da je Lukašenkov konvoj stigao u bolnicu oko 19 sati, a za to vrijeme je pristup klinici bio zatvoren, a puteve do nje čuvali su naoružani policajci.

Lukašenko je javno viđen u Moskvi kako slavi Dan pobjede s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i čelnicima zemalja Zajednice neovisnih država, gdje je pozornost privukla njegova očita fizička slabost.


Za razliku od ostalih, njega je trebalo voziti po malom prostoru gdje se događaj odvijao. Propustio je i službeni ručak s Putinom.

Reuters je primijetio da je Lukašenko izgledao “umorno i pomalo nesigurno na nogama, a zavoj mu se vidio na desnoj ruci, iako inače nije pokazivao očite znakove da mu nije dobro.”

Kasnije istog dana, Lukašenko je prisustvovao svečanosti povodom Dana pobjede u Minsku. No, on je odstupio od tradicije i umjesto vojničke uniforme obukao odijelo i nije održao govor. Lukašenko je također prisustvovao na vrlo malo događaja u posljednja dva tjedna, prenosi Dnevno.hr.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.